Πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στο τραπέζι των τακτικών πελατών και των ε


Πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στο τραπέζι των τακτικών πελατών και των ε


Σήμερα, τα δεδομένα των χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν μέρος του διαδικτύου όπως η Wikipedia, η Google ή το Facebook.

Δίνουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ή επισκέπτη του τραπεζιού των θαμώνων τη δική του πρόσβαση στις πληροφορίες χρήστη, δηλαδή μια μικρή πύλη όπου μπορούν να προβληθούν τα προσωπικά του δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά δεν είναι διαθέσιμα σε κανέναν άλλον εκτός από τη διαχείριση του τραπεζιού των τακτικών πελατών και τον ενδιαφερόμενο.

Το εξηγούμε αυτό με διαφάνεια εδώ. Ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση.

Το όνομα χρήστη αποτελείται από το όνομα του ατόμου, έναν τυχαίο πενταψήφιο αριθμό και έναν ειδικό χαρακτήρα. Αυτό διασφαλίζει ότι το όνομα χρήστη είναι μοναδικό στο σύστημά μας.

Ο κωδικός πρόσβασης αποτελείται από 15 χαρακτήρες: Μεγάλα και μικρά γράμματα, αριθμοί και ειδικοί χαρακτήρες. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι σκόπιμα τυχαίοι και δεν χρησιμοποιούνται πουθενά αλλού. Οι κωδικοί πρόσβασης δεν αποθηκεύονται ως απλό κείμενο, αλλά ως κατακερματισμός κωδικού πρόσβασης με χρήση του αλγορίθμου PASSWORD_BCRYPT. Το PASSWORD_BCRYPT χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων κατακερματισμών κωδικών πρόσβασης με χρήση του αλγορίθμου CRYPT_BLOWFISH. Εδώ ορίζουμε την επιλογή κόστους 15 για τον υπολογισμό του κατακερματισμού του κωδικού πρόσβασης. Από τους κατακερματισμούς των κωδικών πρόσβασης στη βάση δεδομένων, δεν μπορούμε ούτε να διαβάσουμε τον αρχικό κωδικό πρόσβασης ούτε να τον υπολογίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Η μόνη πιθανότητα που απομένει είναι η εκ νέου εκχώρηση του κωδικού πρόσβασης.

Μόνο όταν το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης έχουν εισαχθεί σωστά, ενεργοποιείται η πρόσβαση στις πληροφορίες χρήστη.

Ένα cookie συνόδου δημιουργείται για τη σύνδεση στο Userinfo. Μόλις εγκαταλείψετε το Userinfo ή κλείσετε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, αυτό το cookie διαγράφεται και πρέπει να εισαγάγετε ξανά τα δεδομένα πρόσβασης.

Ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης μπορούν να δημιουργηθούν με τη χρήση του PassGenerator.de.

PassGenerator.de

FAQ-Stand: Τρί, 24.01.2023 / 19:56 Uhr