Hoe veilig zijn de persoonsgegevens van deelnemers aan de stamtafel en belangstellenden?


Hoe veilig zijn de persoonsgegevens van deelnemers aan de stamtafel en belangstellenden?


Tegenwoordig maken gebruikersgegevens en wachtwoorden evenzeer deel uit van het internet als Wikipedia, Google of Facebook.

Wij geven iedere geïnteresseerde of vaste tafelbezoeker een eigen toegang tot de gebruikersinformatie, d.w.z. een klein portaal waar zijn persoonlijke gegevens kunnen worden bekeken. Deze gegevens zijn niet beschikbaar voor anderen dan de directie van de stamtafel en de betrokkene.

Wij leggen dat hier transparant uit. Voor het inloggen worden een gebruikersnaam en een wachtwoord gebruikt.

De gebruikersnaam bestaat uit de voornaam van de persoon, een willekeurig getal van vijf cijfers en een speciaal teken. Dit zorgt ervoor dat de gebruikersnaam uniek is in ons systeem.

Het wachtwoord bestaat uit 15 tekens: Hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. De wachtwoorden zijn opzettelijk willekeurig en worden nergens anders gebruikt. De wachtwoorden worden niet opgeslagen als platte tekst, maar als een wachtwoordhash met behulp van het algoritme PASSWORD_BCRYPT. PASSWORD_BCRYPT wordt gebruikt om nieuwe wachtwoord-hashes aan te maken met het CRYPT_BLOWFISH-algoritme. Wij stellen hier de kostenoptie 15 in om de hash van het wachtwoord te berekenen. Uit de wachtwoord-hashes in de database kunnen wij noch het oorspronkelijke wachtwoord aflezen, noch het op enigerlei wijze terugrekenen. De enige kans die overblijft is het wachtwoord opnieuw toekennen.

Alleen wanneer de gebruikersnaam en het wachtwoord correct zijn ingevoerd, wordt de toegang tot de gebruikersinformatie vrijgegeven.

Voor het inloggen bij Userinfo wordt een sessiecookie aangemaakt. Zodra u Userinfo verlaat of het browservenster sluit, wordt deze cookie verwijderd en moet u de toegangsgegevens opnieuw invoeren.

Met PassGenerator.de kunnen veilige wachtwoorden worden aangemaakt.

PassGenerator.de

FAQ-Stand: di, 24.01.2023 / 19:56 Uhr